GSM, zegen of vloek

Onmisbaar kleinigheidje in het dagelijks leven: het mobieltje, de mobiele telefoon, de GSM.

Modeartikel, statusverhogend, walkman, camera, routeplanner, het telefoneren lijkt niet meer belangrijk.

Het SMS, short message service, is veel populairder!. Korte berichtjes is een eigen verkorte taal. Het seinen van vroeger is nu veel sneller geworden, maar als je de SMS-taal ziet is er niet zo veel veranderd: je moet de code kennen om te begrijpen wat er staat!

GSM (Global system for mobile communications) Is een digitaal mobiele telefoonsysteem dat wijd in Europa en andere delen van de wereld wordt gebruikt. GSM is de de draadloze telefoonnorm in Europa. GSM heeft wereldwijd meer dan één miljard gebruikers en is beschikbaar in 190 landen. Omdat vele GSM netwerkexploitanten overeenkomsten met buitenlandse exploitanten hebben, kunnen de gebruikers vaak hun mobiele telefoons blijven gebruiken wanneer zij naar andere landen reizen. In Amerika gebruikt men een ander systeem: UMTS, of Universal Mobile Telecommunications System . Dit wordt gezien als de opvolger van GSM en wordt inmiddels ook in Nederland aangeboden.

 De Apple iphone

 

Ga hier naar de GSM opdracht

GSM en Smartphone

De 11 belangrijkste opties

Een gsm of smartphone is tegenwoordig volgestouwd met opties en mogelijkheden. Maar welke zijn nu echt essentieel? En wat gaat er dan vaak mis?

Belangrijke opties gsm afb1
Sony Ericsson W810i
Mobiele telefoon, of . . .
1 Bluetooth-verbinding
Met bluetooth kun je andere apparaten aansluiten op je gsm zonder kabels. Dat is een handige optie, vooral voor een headset om handsfree te bellen. Maar let op: niet alle bluetooth-verbindingen zijn gelijk. Sommige toestellen hebben alleen een optie om gemakkelijk handsfree te bellen, maar laten niet toe dat je verbinding maakt met bijvoorbeeld je laptop of een andere telefoon om spelletjes met elkaar te spelen.

2 Muziek en MP3
Je gsm als mp3-speler is een logische optie. Let hier op dat sommige toestellen alleen mp3 afspelen als ringtone, maar dus geen mp3-speler zijn. Vaak spelen zij maar een beperkt aantal formaten af. Dat hoeft geen nadeel te zijn, ze klinken allemaal redelijk tot goed, maar houd er wel rekening mee als je al een omvangrijke collectie hebt in een bepaald formaat. Niet vergeten: één minuut muziek is al snel één MB geheugen. Als je veel mp3-bestanden wilt meenemen, heb je een groot of uitbreidbaar geheugen nodig.

3 Van muziek genieten: stereo
Veel mp3-spelers op mobiele telefoons hebben geen stereogeluid. Dat klinkt dus echt beroerd. Mijd deze toestellen als je graag naar muziek luistert.

4 Megapixel camera
Steeds meer toestellen krijgen een camera mee met een hoge resolutie. Bedenk wel dat grote fotobestanden niet via MMS kunnen worden verzonden. Het gemakkelijkst werkt dan een verwisselbare geheugenkaart, die kan op een computer thuis of in een printshop worden aangesloten.

5 Foto’s maken en zoomen
Op een paar uitzonderingen na hebben camera’s geen optische zoom. Een digitale zoom vergroot een gedeelte van de originele opname uit, waardoor kwaliteitsverlies optreedt.

6 Spelletjes met Java-gaming
Nokia ontketende een trend met haar Snake. Maar voor een serieuze gamer is een gsm die geschikt is voor Java-script noodzakelijk. Maar let op: veel spelletjes werken niet op je gsm ondanks de aanwezigheid van Java. Controleer vooraf welke spelletjes geschreven zijn voor je beoogde toestel.

7 Internetten op je mobiel
Interessante optie om het laatste nieuws bijvoorbeeld te volgen. Maar stel je van het aanbod nog niet al te veel voor. Internetten is vaak gratis, maar je moet al snel betalen voor informatie. De abonnementen zijn vaak niet duur, maar een paar euro kost het al snel. En het wordt natuurlijk wel allemaal bij de maandelijkse rekening opgeteld.

8 Video bellen
Leuke optie. Niet alleen met elkaar praten maar elkaar ook zien. Bedenk wel dat de ander ook een geschikt toestel moet hebben en dat de beelden klein zijn. Op het kleine scherm zie je jezelf terug in mini-postzegelformaat en je gesprekspartner in pakketzegelformaat.

9 E-mail altijd ontvangen
Blackberry heeft er zijn succes aan te danken. In plaats van te checken of je een bericht hebt, waarschuwt de blackberry als er een bericht is binnengekomen (push-optie). Nu heb je allang geen Blackberry meer nodig voor het lezen van e-mail. Je kunt je telefoon zo instellen dat ieder uur of zelfs iedere vijf minuten de mailbox wordt gecontroleerd. Sommige gsm’s werken met Blackberry-software, ‘Smartner’ of Windows Mobile 5.0 die alle de push-optie bieden.

Sharp 90310 Televisie op je mobiel
Er wordt veel reclame voor gemaakt, maar erg succesvol lijkt het nog niet. Behalve wat praktische nadelen, zoals het kleine beeld en de kosten, zijn er ook nog maar weinig UMTS-toestellen. En die heb je wel nodig om een samenvatting van een voetbalwedstrijd te zien bijvoorbeeld.


11 Netwerken in Nederland

Hier gaat het zelden fout als je wilt bellen. De UMTS-dekking is ongeveer 99,7 procent in Nederland.

 

 

 

bron: http://www.hetbesteproduct.nl/nl/Artikelen/GSM__de_11_belangrijkste_opties.html

Welcome

Recent Blog Entries

Newest Members

Recent Photos